Van optie tot koop

van optie tot koop

Vorige keer vertelde ik jullie over hoe wij in aanmerking kwamen voor onze kavel. Hier lees je hoe wij van optie tot koop overgingen.

Beslissen

Super blij maar enigszins verbaasd over de snelheid waarmee dit allemaal ging, moesten we in november en december in eens een besluit nemen. Het was veel eerder dan wij wilden maar, wauw, de locatie! De kavel ligt aan de rand van een nieuwbouw wijk, met uitzicht op een weiland en bos. Een unieke plek en ook de stijl van de woningen was wat wij zochten. Het enige jammer wat minder was, was dat wij eigenlijk liever de andere helft van de twee-onder-eenkapper hadden gewild. Hier had je de optie tot een accent wat het huis net een wat speelsere look gaf en nog meer ruimte.Via de makelaar kregen we te horen dat de optanten van kavel 2 wel voor het accent zouden gaan en dat daardoor onze twee-onder-eenkap toch die speelse look zou krijgen. Helemaal goed!

artist impression huisLinks het accent

Twijfel, twijfel

Er zijn heel wat avonden en nachten geweest waar we maar bleven dubben en fantaseren over ons mogelijke nieuwe huis. Is het wel handig als we het nu doen, wat als de reistijd mij straks toch tegen valt, kunnen we alles wel betalen?

En toen hadden we het er vaak genoeg over gehad hebt, de alle voor- en nadelen en kosten op een rij gezet, en moesten we een keuze maken. Dit hebben we voornamelijk op ons gevoel gedaan. We werden allebei blij als we het over het nieuwe huis hadden. Daarnaast waren we er van overtuigd dat de locatie echt uniek was en dat we zo’n kans niet snel weer zouden krijgen. Dus ongeveer drie weken na het telefoontje van de makelaar, kon ik terugbellen dat we het zouden doen.

uitzicht

Een deel van ons uitzicht

Kink in de kabel.

Vlak voor kerst hadden wij een afspraak voor het tekenen bij de makelaar. Maar slik, hier kwam nog even een kink in de kabel. Wij moesten namelijk binnen 2 maand de hypotheek rond krijgen, maar omdat ik nog tot 1 maart in mijn proeftijd zat ging dit niet lukken. Dus het hele feest ging niet door en met onverrichte zaken konden wij weer naar huis. We spraken af om na oud en nieuw verder te kijken en waren behoorlijk teleurgesteld.

Of toch?

In de eerste week van januari kreeg wederom een telefoontje van de makelaar met het bericht dat de mensen die een optie hadden op kavel 2 er van af hadden gezien. En dat we nog steeds in aanmerking kwamen voor die woning. Omdat we ondertussen een week of 3 verder waren, en gaf het opeens geen problemen meer met mijn contract en hadden we een optie op het huis wat we nog mooier vonden. Wat een geluk! We hoefden hier niet lang over na te denken. Op 6 januari was het dan zo ver en tekenenden we de voorlopige koop-/aannemersovereenkomst.

Was het proces bij jullie ook zo bumpy?
Volgende keer schrijf ik over de meerwerk keuzes die wij hebben gemaakt.

Liefs,

Elsemiek

 

Shares 0

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *