Het begin van ons nieuwbouw avontuur!

het begin van ons nieuwbouw avontuur

Voor het begin van ons nieuwbouw avontuur moeten we een aantal maanden terug. In september 2016 kreeg ik het goede nieuws dat ik na mijn studie mijn eerste echte baan had gevonden. Dubbel geluk was dat ik direct een vast contract kreeg. Ondanks dat we super mooi woonde in ons appartement in het centrum van Enschede, wilde we toch wel graag wat meer ruimte en een tuintje.


Wij wonen nu in het zwarte complex links.

Dusbesloten we om ons langzaam eens te gaan oriënteren. Na wat wikken en wegen besloten we om in de omgeving van Enschede, Hengelo en ons geboortedorp Borne te kijken. Via de makelaar kregen we een uitnodiging om 4 november bij de start verkoop van drie nieuwe projecten in Borne te zijn. Onder het motto we kunnen altijd even kijken, gingen we naar de informatie avond. Ons bezoekje duurde welgeteld 5 minuten, het was zo druk dat we alleen de informatie boekjes meenamen en daarna we het daarna snel weer voor gezien hielden.

De Makelaar

Omdat we toch wat meer informatie wilde over de projecten en over hoe we in aanmerking konden komen voor eventuele toekomstige projecten, maakten we een week later een afspraak bij de makelaar. Aan het einde van het gesprek was het advies van de makelaar schrijf je in voor deze projecten en dan kun je eens mee maken hoe het traject gaat. Omdat we van kennissen wisten dat er lange wachtlijsten waren voor projecten, vonden we dit wel een goed idee.

De brochure van ons project.

Wachtlijst?

Onze verwachting was dat we ergens op plek nummer 27 van de wachtlijst zouden komen en we zouden wachten op een volgend project. Maar, je raadt het misschien al, we kregen twee dagen later een mailtje dat we een woning hadden toegewezen gekregen. Daarnaast stonden we als eerste reserve bij het tweede project. Oei! Dat was even een verassing. Onze planning was om ergens in februari of maart een beslissing te maken, dus dit ging wel erg snel.

Nadat we de opties hadden besproken, besloten we  in ieder geval de eerste woning af te wijzen. Als het nu zo makkelijk ging, zou er vast nog wel een kans komen. De andere optie lieten we nog even staan, de locatie was toch wel heel bijzonder. We spraken af dat als we hier toch een optie op kregen, we nog eens heel goed moesten nadenken. Maar met zo’n vaart zou het toch niet lopen, dachten wij.

Maar ongeveer twee weken later werd ik gebeld door de makelaar. De eerste optant had afgezien van de verkoop. Super leuk en spannend, maar oh dit ging toch veel te snel?

Nou ja, we zijn nu 5 maanden verder en ik schrijf dit blog, dus je kunt wel raden wat onze keuze uit eindelijk was. Lees hier hoe we van optie tot koop overgingen.

Hoe begon jullie nieuwbouw avontuur?

Liefs,

Elsemiek

 

 

 

 

Shares 0

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *