Bouwupdate: Mei

bouwupdate-mei

Mei was de eerste maand waarin er echt wat gebeurde op onze kavel. Kijk en lees mee wat er deze maand allemaal gebeurde.

Bouwupdate: begin meiMei had niet beter kunnen beginnen. Er was namelijk eindelijk beweging op onze kavel. Oke, het waren de hekken en het elektriciteitskastje, maar hé, je moet toch ergens beginnen. Maar goed dit was pas de eerste dag van mij, gelukkig gebeurde er de rest van de maand nog veel meer.

 

Bouwupdate: uitgraven kavel

De eerste echte werkzaamheden begonnen op 5 mei. Er werd begonnen met het uitgraven voor het boren van de palen en de fundering. Ik heb zelden twee volwassenen zo blij gezien om een stapel zand. Ook kregen we de officiële startbouwbrief! Dat was wel een minifeestje waard!

Bouwupdate: Palen fundering

Amper een week later zaten alle palen voor de fundering er in. Het duurt even, maar omdat de ondergrond niet super stabiel is, is het wel een noodzakelijk kwaad. Het weekend daarop hadden we even weinig tijd om te kijken bij de bouw en de funderingspalen moesten toch uitharden. We gingen namelijk verhuizen, tot het huis klaar is trekken we in bij mijn schoonouders. Dus gingen al onze spullen in dozen, werden de meeste meubels of verkocht of opgeslagen bij mijn ouders en namen we afscheid van ons mooie appartement in Enschede.

Bouwupdate: Fundering

Vorige week ging het in eens heel snel! De fundering werd als een grote puzzel geleverd en lag binnen een dag op de juiste plek. De rest van de week waren ze druk met het aansluiten van de rioleringen en begonnen ze bij de achterburen al met de elektra. Super leuk om te zien welke keuzes de buren gemaakt hebben. Ook zij hebben voor een uitbouw aan de achterkant gekozen en wij denken ook een keukeneiland. Oh ik ben zo nieuwsgierig naar hoe alles er uit gaat zien.

En nu zitten we al weer in juni, de tijd vliegt voorbij. In juni tekenen we dan eindelijk het koopcontract en de hypotheekakte en ons samenlevingscontract. Daarnaast willen we in juni eindelijk de knoop voor de badkamer door hakken, onze inspiratie zie je hier. Al met al een spannende maand dus!

Liefs,

Elsemiek

ps. Kijk voor de grap eens naar de huizen die achter ons gebouwd worden, binnen een maand zijn de huizen bijna helemaal opgetrokken en zit het dak en de zonnepanelen er op.

BewarenBewaren

Shares 0

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *