Bouwupdate Juli

Nieuwbouw bouwupdate juli

Heerlijke zomerse avonden en enorme vooruitgang op de bouw, wat wil je nog meer. Eigenlijk kunnen we wel zeggen dat juli de maand is waarin ons huis echt gebouwd werd. Op 1 juli lagen er alleen nog maar vloerplaten en nog geen 3 week later stond er een huis.

Lees hieronder de bouwupdate van juli en wat wij in de bouwvak deden.

Weer wachten.

Zoals je in de vorige bouwupdate kon lezen werden halverwege juni de vloerplaten van de begane grond geplaatst. Jammer genoeg was er daarna weer een lange periode van wachten. Gelukkig gingen de huizen achter ons snel, van hetzelfde project, snel de hoogte in. En toen steeg ook bij ons de spanning: Wanneer zouden bij ons de muren worden geplaatst?

Muren

Het eerste weekend van juni gingen wij een heerlijk lang weekend na Maastricht. En ja hoor, wij waren nog niet in Maastricht en we kregen al een berichtje van mijn ouders. De muren stonden klaar om geplaatst te worden. Het duurde echter nog tot de woensdag er na voordat onze muren ook daadwerkelijk op hun plek stonden.

Maar wat ging dat snel, binnen een dag stonden alle buitenmuren van de beneden verdieping. En op de tweede verdieping hoeven wij niet lang te wachten, twee dagen later hadden we bijna een heel huis.  Wow dat ging in één keer snel. En bijna alles zat al in de muren, ramen mét glas, de voordeur, gaten voor elektra.

bouwupdate juli - muren

 

Ook nog een dak?

Met de bouwvak in het vooruitzicht was steeds de vraag of de dakplaten nog geplaatst zouden worden. Volgens de opzichter zou dit alleen gebeuren als de pannenleggers in de bouwvak door zouden gaan. Tot onze vreugde kwamen 15 juli, vlak voor de bouwvak, ook de dakplaten er op en dus gingen wij ervan uit dat de pannen er voor of in de bouwvak op zouden gaan. In de bouwupdate van augustus lees je of dat ook zo was.

bouwupdate juli - dakplaten

Nieuw Bed!

Omdat het bouwvak was en er dus niet zoveel te zien was op de bouw, moesten we ons zelf maar op een andere manier bezig houden. Dus gingen we op zoek naar een nieuw bed. Ons oude matras hebben we met verhuizen weg gedaan en we wilden eigenlijk wel een ietsje groter bed. 10 zaken en 100 keer proefliggen hebben we ons droombed gevonden. Precies binnen ons budget, ziet er prachtig uit en ik ga er vast in slapen als een prinses. Nu wachten tot hij geleverd kan worden en we hem een mooi plekje kunnen geven.

bouwupdate juli - bed sunday

 

Ging het in elkaar zetten van jullie huis ook zo ontzettend snel?

Liefs,

Elsemiek

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Shares 0

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *